Textcoachning

En tidning är sina texter.

Visst innehåller tidningen också bilder, grafik, tabeller, och mängder av formelement.  Men texterna är grunden. De ska locka till läsning, informera sakligt och underhålla brett. Minsta notis ska kunna bli en god berättelse. En tråkig text blir inte läst. En tidning med många tråkiga texter fångar inte sina läsare.

Allt oftare i dagens slimmade redaktioner kommer samtalen om texterna på mellanhand. Med nya planeringsverktyg kan textlängder skräddarsys och redigering och sidproduktion underlättas. Men samtidigt är tiden knapp då det gäller att slipa på formuleringarna. 

De flesta journalister är mycket intresserade av att få feed back på sina texter och i dagens mediestress kan textcoachning  vara svaret på hur man utvecklar berättandet.

Metoden är enkel. Jag läser tio artiklar från varje reporter och ger råd om vad i berättartekniken som kan slipas bort, utvecklas och förbättras. Hur fungerar texten på den tänkta målgruppen? Slutprodukten blir en genomgripande analys av disposition, ingress och brödtext, språk, stilistik och begriplighet. Den genomgången kan vara skriftlig, men det bästa resultatet uppstår i det personliga mötet. Textcoachning kan vara en engångsinsats – eller med uppföljningar.

Intresserad? Hör av dej. Använd formuläret nedan eller ring: 0761 400744.


(Lämna tom)

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)